SCURT ISTORIC

Societatea se infiinteaza la data de 1.05.1968, prin hotararea forului administrativ judetean de la acea data – CONSILIUL JUDETEAN SIBIU, cu denumirea de UNITATEA JUDETEANA DE CONSTRUCTII REPARATII DRUMURI SI PODURI SIBIU avand forma juridica de organizare si functionare de intreprindere de stat.

In anul 1970, la data de 1.04, in baza deciziei Consiliului Judetean Sibiu, denumirea se schimba in DIRECTIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI SIBIU, cu sediul social in Sibiu, str. Gladiolelor nr.4, pastrandu-se forma juridica de organizare si functionare.

In baza Deciziei Prefecturii judetului SIBIU, nr.208/11.03.1991, sediul social al intreprinderii se schimba la adresa, SIBIU, str. Morilor nr.51.

Prin Hotararea nr.14 din 28.09.1994 a Consilului Judetean Sibiu, forma juridica de organizare si functionare se modifica, intreprinderea transformandu-se in REGIA AUTONOMA „ADMINISTRATIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI SIBIU”, pastrandu-se sediul social de pe str, Morilor nr.51.

Prin Hotararea nr.2 din 01.04.1998 a Consilului Judetean Sibiu, forma organizatorica si juridica a regiei se transforma in societate comerciala, cu denumirea de SOCIETATEA COMERCIALA DE DRUMURI SI PODURI SIBIU, preluandu-se patrimoniul regiei si pastrandu-se sediul social avut anterior.

Intre anii 1968-1998, societatea in formele de reprezentare nominalizate, se dezvolta si infiinteaza puncte de lucru, marindu-si capacitatea de acoperire administrativa a judetului cu centre de productie, conform obiectului de activitate..

Organizarea activitatilor se desfasoara pe puncte de lucru, formatii, loturi si sectii, asigurand o acoperire buna in planul teritorial adminstrativ al judetului, cu utilitati si capacitati de productie. In acest fel se asigura puncte operative de interventie in planul administrarii, intretinerilor si reparatiilor drumurilor judetene si comunale, cu eficienta in planul cheltuielilor cu transporturile.